woensdag 21 januari 2009

AO dag 3: We leven in een tijd van lijstjes


We leven in een tijd van lijstjes. Mensen maken thuis weer boodschappenlijstjes en knippen kortingsbonnen uit om geld te besparen. Zo zag ik laatst bij Oprah een fanatieke tante die door heel de dag naar kortingsbonnen te speuren op internet ongeveer 60% korting verzamelde. Dus ze had boodschappen waar mensen zonder die bonnen 100 dollar voor betaalden, nu voor 40 dollar. Ze liet een pak cakejes zien van 1 dollar, die al in de sale waren voor 81 cent. Dan had ze nog een jokersticker waardoor de prijs nog verder zakte naar 45 cent. Nu was het ook nog dolle dwaze superdinsdag, dus kreeg ze de cakejes voor 21 cent. Het erge was nog dat het niet bleef bij één product. Ze ging op deze manier door,van het afbakbrood tot de Fristi. Het was überhaupt een wonder dat ze IETS moest afrekenen. Morgen nog even een uurtje langer kortingsbonnen uitknippen en ze krijgt alles gewoon voor niks. Tuurlijk Oprah, wij geloven alles.
Misschien moet ik gewoon wat minder televisie kijken, dan blijft je dit soort onzin bespaard. Op tv zijn ze trouwens ook dol op lijstjes. De één nog onzinniger dan de ander. ‘ De 30 meest hilarische showbizzmomenten’ , ‘ de 20 grootste showbizzroddels’ of ‘ de 20 meest sexy vrouwen van Nederland’. Die laatste aflevering zou ik dan wel weer kijken, voor de interviews natuurlijk. Ik heb liever dat ze een programma maken ‘de 10 slechtste televisieprogramma’s aller tijden’. Dan weet ik in ieder geval al wat op nummer 1 tot en met 3 staat!
Tennis draait natuurlijk om zijn belangrijkste lijstje, de wereldranglijst. Die lijst geeft aan wie er op dit moment de beste tennisser/tennisster is. Je zou denken dat de nummer 8 van de wereld in de kwartfinale verliest en dat de nummer 1 de Australian Open wint. Gelukkig is dit niet het geval en staat elk toernooi garant voor de nodige verrassingen. Zo werd de als tiende geplaatste Nalbandian op dag 3 uitgeschakeld door Yen-Hsun Lu. De Argentijn, vorige week nog succesvol tijdens het toernooi in Sydney, ligt er na 5 sets helaas uit. Bij onze Zuiderburen was de hoop gevestigd op Malisse. Hij moest gaan verrassen tegen Andy Roddick Even leek de wedstrijd richting de Belg te gaan, maar de Amerikaan herstelde en won alsnog in 4 sets. Ik had Malisse meer kans gegeven als hij voor de wedstrijd even met de tondeuse over zijn hoofd was gegaan. Dat had een hoop geklooi gescheeld met dat elastiekje, wat hij zonodig in zijn haar moest doen.
Dag 3 van de AO open werd weer geopend door Ana Ivanovic. Ze speelde tegen de Italiaanse versie van Justin Henin. Zowel qua uiterlijk en slagen had ze er wat van weg. Al was het wel een beetje zoals met een Elvis-imitator, toch een heel ander kaliber. De Servische tobde weer met haar opgooi, maar speelde met meer zelfvertrouwen dan in de eerste ronde. Ze won vrij eenvoudig in 2 sets. Na haar wedstrijd kwam in een kort interview haar onregelmatige opgooi ter sprake. Zelf dacht ze dat het kwam doordat ze te weinig tijd nam tussen de service en misschien de zenuwen. Ik ben van mening dat je juist een opgooi moet ontwikkelen die stabiel blijft ook onder die omstandigheden. We houden haar en haar service in de gaten.
De volgende wedstrijd waar ik inviel was een Russische onderonsje tussen Safina en Makarova. De eerste set was van erg hoog niveau, waarin Makarova in een tiebreak uiteindelijk aan het langste eind trok. In de tweede set viel ze iets terug en maakte Safina minder onnodige fouten. De derde set zette dit nog verder door en eindigde in 6-0 voor Safin’s zusje. Opvallend was hoe afgetraind Safina eruit zag. De armen en schouders leken gespierder dan ooit en er lijkt geen grammetje vet aan te zitten. In haar spel is dit ook duidelijk terug te zien. Ze beweegt heel erg goed en heeft erg veel power in haar groundstrokes.
Om toch nog een soort van rode draad er in te houden wordt het tijd voor MIJN lijstje. Nu de derde dag van de AO er op zit en ik de meeste kanshebbers een keer in actie heb gezien leek het me leuk om met u te delen wie ik kansen toedicht tijdens deze AO. Bij de heren gaat het in de bovenste helft van het schema tussen Nadal en Murray om een finaleplaats. Misschien dat de Fransman Monfils het een ronde eerder Nadal nog lastig kan maken, maar van hem winnen lukt hem denk ik net niet. Onderin het schema gaat het tussen Federer, die het nog wel lastig gaat krijgen met de winnaar van de partij Cilic-Del Potro, en Djokovic. De finale van de AO 2009 gaat tussen Murray (wint halve in 5 sets van Nadal) en Federer. In de finale trekt Murray aan het kortste eind. Hij mist de ervaring op de belangrijke momenten en het spel van de Schot ligt Federer wel.
Bij de dames wordt het nóg spannender. In het bovenste gedeelte van het schema verwacht ik dat Safina en Ivanovic in de kwartfinale al uit gaan maken wie het in de finale gaat opnemen tegen één van de twee Williams-zusjes. Uiteindelijk gaat de finale tussen Safina en Serena, waarin de Amerikaanse het onderspit zal delven. Maar zoals ik al eerder zei, een toernooi is niks zonder haar verrassingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten